Vraag en antwoord

Algemeen

Over het bleken van tanden

Dentaworks

Algemeen

Wat is de levertijd?

De levertijd is normaal gesproken 2-4 werkdagen.

Bezorgen jullie overal ter wereld?

Nee, bij het afrekenen wordt aangegeven welke landen beschikbaar zijn.

Worden er nog extra kosten in rekening gebracht?

Nee, er zijn geen extra kosten.

Over het bleken van tanden

Hoe komt het dat tanden vlekken krijgen en verkleuren?

Er zijn vele oorzaken. De gebruikelijke oorzaken zijn eten, koffie, thee, wijn, frisdrank en roken. Onze tanden verkleuren van nature na verloop van tijd en naarmate we ouder worden. Maar ook zogenaamd natuurlijk gele tanden kunnen gebleekt worden.

Hoe gaat het tanden bleken in zijn werk en hoe krijg je witte tanden?

De Dentaworks-tandenbleekgel heeft een speciale, gepatenteerde samenstelling die in de mond wordt afgebroken. Hierbij komt zuurstof vrij in niet-radicale vorm. Het zuurstof reageert met de organische vlekken en verkleuringen op de tanden en oxideert deze, waardoor de tanden witter worden zonder deze te beschadigen. Het bleken heeft geen invloed op kunstmatige tanden en vullingen.

Hoe bleek ik mijn tanden?

Om de tanden te bleken zijn er twee bleekmallen nodig (één voor de bovenste rij tanden en één voor de onderste rij) die precies op uw tanden passen. Verder hebt u een tandenbleekgel nodig die zorgt voor het bleken zelf. De bleekmallen worden opgewarmd in warm water en op de tanden geplaatst voor een nauwkeurige afdruk van uw tanden. Vervolgens wordt in iedere tandafdruk in de bleekmal een beetje tandenbleekgel aangebracht. Iedere bleekmal moet iedere keer  20 minuten in uw mond zitten, en dat twee maal per dag. U ziet snel resultaat en bereikt een optimaal resultaat na in totaal 10-30 uur bleken.

Is het resultaat van het tanden bleken permanent?

Na een complete behandeling blijft het resultaat gewoonlijk jarenlang behouden. Uw tanden zullen altijd witter zijn dan vóór de bleking. Uiteraard worden uw tanden na verloop van tijd weer geleidelijke donkerder onder invloed van eten, drinken (vooral koffie, thee, cola en rode wijn) en roken. Om uw tanden wit te houden kunt u iedere 6-12 maanden periodiek bijbleken.

Hoe lang duurt het bleken?

Het kost 10 tot 30 uur om optimaal witte tanden te krijgen. Dit is afhankelijk van hoe gevlekt of verkleurd uw tanden zijn bij aanvang. Al na de eerste keer bleken ziet u resultaat, en de tanden worden bij iedere bleking witter. We raden aan om te beginnen met 20 minuten bleken per keer en vervolgens de tijd te verlengen tot ongeveer 60 minuten. Als u wilt, kunt u als u haast hebt uw tanden sneller en binnen een paar dagen bleken. Omgekeerd kunt u ze bleken verspreid over een periode van een paar maanden, mocht u dat willen. Voor een optimaal resultaat is het totale aantal uren van de behandeling van belang.

Kan ik mijn tanden bleken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Wij raden u aan dit niet te doen, dus wacht ermee tot nadien. Er zijn geen bekende redenen om niet uw tanden te bleken tijden de borstvoeding of de zwangerschap.

Zijn er bijwerkingen bij het tanden bleken?

De DentaWorks-tandenbleekgel heeft een speciale formule om pijn aan de tanden te voorkomen en bevat geen stoffen die pijn kunnen veroorzaken, zoals waterstofperoxide of carbamideperoxide. Er zijn geen bekende bijwerkingen.

Kan het tanden bleken het tandvlees beschadigen?

Nee. Het is zelfs zo dat de tandenbleekgel gunstig kan zijn voor het tandvlees en het reinigt dankzij de antiseptische eigenschappen.

Ik heb al bleekmallen, kan ik de tandenbleekgel los kopen?

Ja, de tandenbleekgel wordt ook apart verkocht. Klik hier voor de productpagina met tandenbleekgel.

Hoe moet de tandenbleekgel bewaard worden en hoe lang is deze houdbaar?

U kunt de tandenbleekgel het beste in de koelkast bewaren. Als u de gel in de koelkast bewaart is deze houdbaar tot een jaar na aankoop. Bij kamertemperatuur is de gel maximaal zes maanden houdbaar. Hierna neemt de kracht van de bleekgel af.

Wat is een tandentintenkaart?

Met de tandentintenkaart kunt u snel het resultaat van uw tandenbleking zien en meten. Bij alle DentaWorks-systemen voor tanden bleken wordt een tandentintenkaart geleverd. De kaart kan ook los worden gekocht. Denk aan een tandentintenkaart wanneer u uw tandenbleekproducten koopt.

Heeft het tanden bleken invloed op tandsieraden?

Nee, u kunt gerust bleken met tandsieraden, deze worden niet gebleekt.

Kan ik kunstmatige tanden bleken? (Van bijv. plastic of porselein)

Het bleken heeft geen enkele invloed op kunstmatige tanden, kronen, vullingen of andere tandbehandelingen. Kunstmatige tanden of tandbehandelingen (bijv. reparaties) raken niet beschadigd bij het tanden bleken. U kunt gewoon bleken en het resultaat zal beter zijn dan wanneer u niet bleekt.

Kan ik mijn tanden bleken ook al heb ik een staaldraad aan de achterkant van mijn tanden?

De staaldraad wordt niet beschadigd of beïnvloed door het tanden bleken.

Dentaworks

Wat is het verschil tussen Dentaworks Soft-bleekmallen en andere bleekmallen?

Het verschil is het speciale plastic dat gebruikt wordt in de Dentaworks Soft-bleekmallen. Dankzij het speciale plastic zijn de DentaWorks-bleekmallen zachter en zitten ze prettiger in de mond. Een ander uniek voordeel is dat onze bleekmallen zo vaak u wilt opnieuw gevormd kunnen worden. Ze zijn ook gemakkelijker naar uw tanden te vormen dan andere bleekmallen.

Waarom is de DentaWorks-tandenbleekgel beter dan van andere fabrikanten?

DentaWorks gebruikt een unieke, zuivere tandenbleekformule. Deze is 100% vrij van waterstofperoxide, carbamideperoxide, TEA (triethanolamine) en dierlijke restproducten die vaak in tandenbleekgel van andere merken zitten. Onderzoek heeft aangetoond dat TEA (of triethanolamine) een hormoonverstorende stof is die kanker kan veroorzaken, maar die helaas op de ingrediëntenlijst staat van veel tandenbleekgels. De DentaWorks-tandenbleekgel bevat geen van deze stoffen, maar is speciaal ontwikkeld om u zo snel mogelijk witte tanden te geven.

Waarom is de DentaWorks-tandenbleekgel goedkoper dan van andere fabrikanten?

De reden dat DentaWorks-tandenbleking goedkoper is dan vele andere merken is dat we onze eigen productie doen en we produceren in zeer grote volumes. Bovendien hebben we een efficiënte logistiek. Daardoor kunnen we de prijzen drukken en onze klanten betere en effectievere producten voor witte tanden bieden.